Golfresor till Danmark


Härliga och avkopplande golfresor till Danmark

Man kanske inte alltid tittar på golfresor till Danmark! Kanske beror det på att Danmark ligger alldeles för nära Sverige och det är därför som vi kanske inte alltid tänker på detta resmål. golfresor till DanmarkDanmark är fantastiskt och banorna är mycket bra, nästan överallt. Har man investerat i ett Golfhäfte så spelar man ju dessutom till halv greenfee, på många av de danska golfbanorna.

Matkulturen i Danmark är ju dessutom välkänd och det finns massor av mysiga små ”kro” där man kan ha sin utgångspunkt om man vill lägga några dagar på sitt golfande i Danmark. Danskarna är dessutom väldigt gästvänliga och man går aldrig hungrig från en dansk kro.

Danskarna spelar bra golf på tourerna

Danskarna kan dessutom spela bra golf och vi har 3-4 danskar som har etablerat sig i den yppersta världseliten. Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen och Thomas Bjørn har alla segrat på Europatouren. Om man vill ha ett bra tips på en mycket trevlig bana kan man fundera över Maribo, som ligger endast 17 kilometer från Rødby. Rødby är ju stället där färjan över till den tyska sidan går, till det hägrande Puttgarden eller Burg. Denna närhet till butiker som ”Bordershop” och andra affärer på andra sidan sundet gör dessutom södra Danmark extra intressant, om man vill fylla upp lagret inför stundande 50-årsfester och bröllop…