PGA of Sweden, Malmö


PGA National of Sweden, Bara, strax utanför Malmö

När jag äntligen hade chansen att vara i Malmötrakten några dagar måste man ju passa på att spela lite golf och valet föll på PGA National utanför Malmö. Man påstår ju själva att det är en av de absolut bästa anläggningarna i Sverige och detta måste ju självklart kontrolleras. Hyfsat lätt att hitta till anläggningen och rejält med parkeringar. Klubbhuset är stort och pampigt med gott om utrymme vilket gör att man nästan får lite ”slottskänsla” när man kliver innanför dörrarna. Greenfeeavgiften var nedsatt till 790 kronor (-200) och jag valde att spela på Links Course som jag har hört skulle vara en trevlig upplevelse.
PGA, strax utanför MalmöDenna morgon bjöds det på cirka 7-8 sekundmeter blåst vilket bara är trevligt om man skall spela en linksbana och den rätta känslan infinner sig omedelbart.

Något som man kanske kan fixa till är att ha en ordentlig kiosk/café mellan hål 9 och 10. Nu satt det en kille och sålde lite dricka och mackor från en lastmoped vilket ju kan kännas lite B… Inga bollar försvann under rundan vilket borde innebära att det är lätt att hitta även om man kommer utanför fairway. Greenerna var förhållandevis snabba och de flesta var i absolut toppskick. Kan dock inte anse att upplevelsen motsvarade avgiften för greenfee. Helhetsbetyget för PGA of Sweden blir 4,0 på en 5-gradig skala. Nästa gång som jag har vägarna förbi skall jag prova Lakes Course…